2012 Jegyzőkönyv

Közgyűlési jegyzőkönyv

Vámosszabadi Községi Horgászegyesület éves közgyűlése
helye: Vámosszabadi faluház
ideje: 2012. február 26, 8.30 óra

Czeglédi Zoltán elnök köszöntötte a megjelenteket, és közölte, hogy az egyesületi taglétszám:

67 felnőtt, 3 ifjúsági, 6 gyermek haladó, 10 gyermek

Megjelent: 35 fő felnőtt, 2 fő ifjúsági, 2 gyermek

Az elnök a közgyűlést megnyitotta, és megállapította, hogy a közgyűlés ennyi fővel nem határozatképes, ezért a közgyűlést 9.30-ra áttette.

A napirendi pontokat ismertette, amit a közgyűlés egyhangúlag elfogadott.

Jegyzőkönyvvezetőnek Klauz Sándor titkárt, hitelesítőknek Takács Győzőt és Alasztics Zsoltot javasolta, akiket a közgyűlés egyhangúlag elfogadott.

 

 1. napirendi pont: Általános beszámoló a 2011 évről

Czeglédi Zoltánt idézem: a 2011-ben kifogott halak :

Ponty 1443,5kg 774 db – 1740 kg volt telepítve előző évben, 80 kg-val kevesebb lett kifogva. Tavaly és tavalyelőtt 200-300 kg-val lett kevesebb kifogva. Csuka 3 Kg, Süllő 11 kg, Amur 228 kg 75db, Egyéb 15 kg, Balin –

Összesen: 1686 Kg, ami 22,18 Kg/fő (gyerek kezdők nélkül), 1430 kg és 21,3 Kg/fő volt tavaly

A telepítés megtörtént.

133 kg kétnyaras – 2011.márc 22 ? jelölve lettek

1653 kg 3 nyaras – 2011.nov 15

Megemlítette, hogy a fele hal kifizetésre került tavasszal, így közel 100.000 Ft-ot spórolt az egyesület.

-Tó környéki takarítás és szemétszedés megtörtént, egyéni takarítás is többé-kevésbé sikeresnek mondható. Megjegyezte, hogy sajnos több horgásztárs is csak 1-2 szer kaszált, ezzel szemben volt, aki 15-ször. Nagyon csúnya látvány a pázsit szomszédságában a parlagfű!-Minden idők egyik legnagyobb vízszintje volt a tavalyelőtti, a mostani pedig a legkisebb. Sikeresen elfedésre került a betont a legtöbb helyen, fű ültetésével. A rendszeres nyírás szükséges a fű megerősödéséhez. A továbbiakban még egy rövid szakasz védelme van hátra.

Sok minden történt a tavalyi évben és az idei év első felében.

A tó félszigeten túli tulajdonjogának rendezése lezárult. Csonka Lászlótól az önkormányzat megvásárolta. Oldalt van egy keskeny kavicsos út, hátul már nincs. Megköszönte a képviselő testület és a polgármester úr támogatását. Ugyanakkor egy 25m-es töltésrész Tomozi Sándor birtokában van.

Az egyesületi horgászversenyt sikeresen lett megrendezve. Az időjárás megviccelt bennünket, forralt borral készültünk ? ingújasan meleg idő volt. A körömpörkölt mind elfogyott  az idén is ez készül. Borverseny gondoskodott a jó hangulatról, ebben az évben is lehet nevezni.

A nemzetközi horgászverseny ( Gombával) sikeresen megrendezésre került Gombán és a saját tavunkon egyaránt.

A Vámosszabadi falunapra sikeresen biztosítva lett a hal.

Horgásztábort tartottunk a gyerekeknek. A 2 napos rendezvényen szép számmal jelentek meg gyerekek. Az idén voltak a legtöbben. Egyre több család látogat ki a rendezvényre. Ide bárkit szeretettel várunk. Legyen az helyi vagy csak helyi kötődésű lakos. pl. unoka. . Köszönöm a szervezést Oross Péter horgásztársnak.

A horgásztúra nagyszerű élmény volt. A tavalyi évben újra Mocsa volt a célpont. A fergeteges hangulatot a hagyományosan szeles és vizes időjárás sem tudta elrontani.

Szeptemberben ismét megrendezésre került a Vadász-horgász szentmise. A vadászok, mint főszervezők mellett a Nagybajcsi he , a Győrzámolyi he, a Vámosszabadi he és a nagybajcsi halászok vettek részt a szervezésben. Egyesületünk 30.000 Ft-al támogatta a rendezvényt a többi egyesülethez hasonlóan. Vadpörkölt és bor várta a kilátogatókat a lelki feltöltődésen túl.

Pár ezer Ft-ért tudtunk hozni dunai kavicsot. Ez jó pár évig elég lesz az utak rendbetételére. A gépjárműveket a TSZ biztosította. Köszönöm a közreműködést Németh Zoltán és Németh László horgásztársaknak.

-Pályáztunk 4.599.553 FT értékben filagóriára és villanyra, ill. 1.500.000 Ft értékben halfesztiválra közösen az önkormányzattal. A fesztivál októberre van tervezve. Siker esetén számítok a horgásztársak segítségére. Hagyományteremtő szándékkal indulna, fellépőkkel, csapatokkal. Az ecetes hal lenne a fő attrakció, de bármilyen halétellel ki lehet jönni. Családok, baráti társaságok jelentkezzenek, más községekből is. Az első fordulón átjutottunk, a végső döntés még hátravan. Nyertes pályázat esetén az önkormányzat az előfinanszírozást vállalja. Erről Réti Csaba polgármester biztosította az egyesületet.

-Megkaptuk 20 évre a tó bérleti jogát!

-Sikeresen szerepelt csapatunk a Szigetköz kupán. 6. helyezzettek lettünk. Gratulálok nekik.

-Kerítés: Mint sokak számára ismert, aláírást gyűjtöttek a faluban a tó bekerítése ellen. Sajnos sok ellentétet, viszályt szült. Az aláírók döntő többsége nem ismerte a mi problémáinkat a rongálókkal, szemetelőkkel és a rabsicokkal ? ugyanakkor tévhitek keringtek a kerítéssel kapcsolatban. Az aláírók közül többekkel is beszélgettem, és utána jó részük véleménye megváltozott. Sajnos a közösségépítés ellen hatott. Az aláírásgyűjtés hatására veszélybe került a tó bekerítése, de végül kompromisszumokkal elfogadta a képviselő testület. Megkérek mindenkit, próbálja elmagyarázni az ismerősi körében, hogy miért is áldozunk ennyi pénzt a kerítésre.

Mint látható, az alaptevékenységünkön túl próbálunk a falu életében minél többet részt venni. Ez véleményem szerint nagyon fontos, hiszen a civil szervezetek lehetnek a községek összetartó erői. Talán ennek is köszönhető, hogy 20 évre bizalmat kaptunk. Nagyon örülök annak a ténynek, hogy egyre nagyobb számban vesznek részt a rendezvényeinken a tagok családjukkal együtt. A gombai verseny már-már lakodalmi süteményválasztékkal vetekedett, lángost sütöttek az asszonyok. Kérek mindenkit, hogy a jövőben is látogassák a rendezvényeket, melyre szertettel várjuk a családtagokat, barátokat is.

A beszámolót a közgyűlés egyhangúlag elfogadta.

2. Gazdasági beszámoló

Az elnök felkérte Gulyás Gábor gazdasági vezetőt, hogy ismertesse az elmúlt év bevételeit és kiadásait.

as

A beszámolót a közgyűlés egyhangúlag elfogadta.

3. tervek:

Telepítések:

Szeretnénk telepíteni pontyot ősszel. Csukát a Dunáról. Sajnos erre engedélyt a halászati főfelügyelő nem adhatott. Kis pontyot az idén nem szeretnénk, megvárjuk a jelöltek eredményét.

Eddigi rendezvényeinket szeretnénk tovább vinni.

-Évadnyitó horgászverseny

2011 március 15 – csütörtök

7-7.30- ig találkozó

7.30 sorsolás

8-11 verseny

( gyermek kezdő horgászoknak 8-10)

Mindenki 1 bottal horgászhat a versenyen.

A hideg időben bevált a forraltbor és a tea -Borversenyt szintén hirdetünk ill. lesz körömpörkölt …

2011 május 13 (vasárnap) Vámosszabadi ?Gomba horgászverseny a helyi tavunkon.

7-7.30- ig találkozó

7.30 sorsolás

8-11 verseny

 

-Tó takarítása 2011 április 29 ( vasárnap) 8.00 – a Gombai verseny előtt

A kerítés nyomvonalának kialakítása ( megszavazás esetén) ? fejsze, lánc fűrész

Föld elrakása talicska, lapát, gereblye , kövek elrakása

Meg kell oldanunk a kavicsozását a Tó vége felé vezető útnak.

2011 Május 20 ( vasárnap) 7.00 Vámosszabadi falunapra halfogás és tisztítás

Ez alkalommal kifogott halakat a horgászengedély hátuljára kell felírni, melyet egy erre kijelölt személy hitelesít.

Horgásztúra július közepe,

Gyermektábor 2011 június15 – június17

Szemétszedés és tereprendezés a tó körül 2011 szeptember 2 (vasárnap) 8.00

Gomba visszavágó szeptember elején

Horgászmise  Szeptember közepe

A tagok döntése alapján ebben az évben is 30.000,- Ft-tal támogatja az egyesület a misét. Ezt a közgyűlés 2 ellenszavazattal és 1 tartózkodással elfogadta.

Október 2. fele  halfőző fesztivál

befizetések: a polgárőr irodában

Szeptember 26 P 18.00

október 6 sz 18.00

október 20 -sz 18.00

november 10 sz 18.00

fogási napló leadása: postaládában az én kerítésemen. Időben!

2013 Február 3  vasárnap – közgyűlés

A beszámolót a közgyűlés egyhangúlag elfogadta

 

4. Fegyelmi szabályzat megvitatása, elfogadása

A fegyelmi szabályzat egyhangúlag elfogadásra került az alábbi módosításokkal:

Az egyesületi tulajdon rongálása közepes vagy súlyos vétség.

A hallal való bánásmód közepes vagy súlyos vétség.

Lázár Géza javaslatát, miszerint enyhe vétség esetén a fogási napló és az engedély ne kerüljön bevonásra, a közgyűlés 1 fő ellenszavazattal, 3 fő tartózkodással elutasította.

5. Egyebek

Köszönjük a támogatást az önkormányzattól, az idei támogatás is ismert: 318.000 Ft

Köszönjük az 1%-ot a felajánlóktól.

Pályázatokon nyertünk: 96800 Ft-ot Civil szervezetek működési támogatására ( NFÜ), ill. 40.000-et a megyei Önkormányzattól. Köszönöm Méri Attila közbenjárását.

Új saját fogási naplók lettek készítve, hogy az egyéb vizeken fogott halakat is be lehessen jegyezni. Akinek szükséges, kicseréljük ilyenre. Sajnos a Mohosz nekünk nem ad, máshol pedig nem lehet venni. Itt egy joghézag van. A MOHOSZ adja ki, de mi nem vagyunk tagok, és nem kapunk. Minden naplót hozzánk kell leadni, elvileg mindenkinek csak egy db naplója lehetne. Mi fogunk összesíteni. A törvény nem írja elő milyen legyen, csak a tartalmát. Ennek megfelelően lett elkészítve. A Bajcsi Előre elfogadja, ez egyeztetve lett. Jövőre már mindenki ilyent kap.

Dunai engedélyt bizományba sajnos nem tudunk hozni, de a Kata Pultjával le van beszélve, van náluk megfelelő számú.

Az idén nem fagyott be a tó, erre nem voltunk felkészülve. Az engedélykiadást a gazdasági vezető február elejére tudja csak vállalni. ( hiszen sokan az utolsó pillanatban adták le) Természetesen egyet-egyet meg tud csinálni, ha fontos a Duna miatt. Kérem, hogy a leadott engedélyekbe tegyenek bele egy cetlit, ha ezt kérik.

Többen voltak, akik 1-2-szer kaszáltak csak. A vezetőség ellenőrzése alapján akinél nem megfelelő gondozottságú a terület, az figyelmeztetést kap. Figyelmeztetésenként 2000 Ft-t meg kell fizetnie a következő évi befizetéskor. Utána 5 napon belül kell megszüntetni az állapotot.

Javaslom, hogy az éves 3000 Ft-ot továbbra is szedjük, így a tagdíj emelkedne 500 Ft-ról 3500 Ft-ra. Ezt kell fizetniük a tagfenntartást kérőknek is. Így tudunk majd tartalékot is képezni. Természetesen ez is felhasználható telepítésekre, de nem ez a cél.

Az eddigi javaslatokat a közgyűlés külön-külön egyhangúlag elfogadta.

A vezetőség javaslata alapján az első horgászati nap március 15-ére módosul, ezt a közgyűlés 12 ellenszavazattal elfogadta.

Tó bekerítése:

A képviselőtestületi döntés:

A Moszkitó felőli partszakasz ( a Vámosi körút sarkától a Tomozi Sándor kerítésének keleti széléig) kivételével keríthetjük be a tavat, ugyanakkor a Moszkitó kezelésébe tartozik a Tomozi Sándor 25m széles birtokának déli oldaláig). A döntés által a falubeliek látogathatják a tavat családjukkal, ugyanakkor a leginkább problémás szakaszokat meg tudjuk védeni.

A döntést a közgyűlés 1 ellenszavazattal elfogadta.

A közgyűlés javaslata alapján a horgász saját felelősségére bárkit beengedhet, de nem köteles senkit beengedni. A kapukat bemenetkor és távozáskor is zárni kell. A horgász a beengedett személy viselkedéséért felelősséget vállal. A kerítésen belül kerékpárt és motorkerékpárt csak tolni lehet.

A tagok egyhangúlag elfogadták, hogy 5+1 nagykapu kerül beépítésre a kerítésbe.

Fentieket a közgyűlés egyhangúlag elfogadta.

A felhasználható keret max. 1.200.000 Ft

Körbenéztünk. Az eddigi legolcsóbb kerítés ár kivitelezéssel, kapuk és szállítás nélkül: 1500ft/m*700m= 1.100.000

+ 200.000 Ft kell a szállításra és kapukra ( saját kivitelezésben)= 1.300.000 Ft

Az összeg biztosítható, ha az ősszel beadandó 3000 Ft-ot március 02-án 18 órakor a polgárőr irodában, illetve legkésőbb a március 15-i horgászversenyen fizessük be, így biztosítható az idei bekerítés.

Fenti javaslatot a közgyűlés egyhangúlag elfogadta.

Kerítés várható kivitele:

8 x 10 x 240 cm-es vasbeton oszlop 60 cm mélyre fúrva, rajta 150 cm magas horganyzott drótfonattal, 3 sor feszítőhuzallal, tetején 1 sor tüskés huzal lesz kifeszítve.

Az oszlopokat 3 méterenkénti távolságban helyezzük el, s minden 10. oszlopot illetve a sarokpontokat két oldali támasztás biztosítja. A kapuk száma: 5 + 1. Zárak: lakatok kulccsal , mindegyik kapun ugyanolyan.

Vámosi Elek lemondott felügyelőbizottsági tisztéről, azért választás szükséges

Az egyesület elnöke jelölte Takács Ferenc , Alasztics Zsolt és Méri Attila horgásztársakat a választási bizottságban való részvételre. A jelölést mindannyian elfogadták. Ezt követően a közgyűlés egyhangúlag megszavazta a választási bizottság tagjait, Méri Attila vezetésével.

10 perc szünet állt a bizottság és horgásztársak rendelkezésére jelöltek állítására.

Az tisztségre 1 jelölés érkezett – Szabó Attila személyében. A jelölt a jelölést elfogadta. A jelöléssel a közgyűlés 1 tartózkodás mellett egyhangúlag egyetértett és elfogadta.

Méri Attila szavazásra jelölte a felügyelőbizottsági tagsági tisztre Szabó Attilát.

Személyét a közgyűlés egyhangúlag elfogadta, ellenszavazat nélkül, 1 tartózkodás mellett.

Az elnök mindenkinek megköszönte a részvételt és a közgyűlést berekesztette.

 

Czeglédi Zoltán                 Klauz Sándor

elnök                                     jkv. Vezető

 

Takács Győző                    Alasztics Gábor

hitelesítő                                   hitelesítő